Nieuwe entree vordert gestaag

achteringang weeshuis woerden wordt opgeknaptDe overlast van bouwwerkzaamheden is tot een einde gekomen. Nu gaan we aan de slag om de entree en het plein weer een nieuwe ‘look ’te geven.

Maandag 4 november opende Wethouder Schreurs de deur van de Short Stay Hogewoerd. De ‘overbruggingshuisvesting’ Hogewoerd is een aanvulling op het sociale woningaanbod in Woerden. De huurders moeten in een noodsituatie verkeren en tijdelijke huisvesting nodig hebben.

Hierbij wordt gedacht aan mensen die door een scheiding genoodzaakt zijn andere huisvesting te zoeken, die een te lange afstand voor woon-/werkverkeer hebben of in een noodsituatie, zoals brand, verkeren. Het verblijf in een appartement van Hogewoerd is beperkt tot maximaal zes maanden. De bewoners kunnen die tijd benutten om andere huisvesting in Woerden te vinden.

Voor ons is daarmee het moment aangebroken om de entree aan de Hoge Woerden een nieuw gezicht te geven. Er is een nieuw hek geplaatst en de rommel die is achtergebleven moet nog opgeruimd worden. Voor het eind van het jaar hopen we dat alles er weer spik en span uitziet.