3 jaar Kerk In De Buurtwinkel

DSC03539Het was groot feest. Een groot feest omdat de Kerk in de Buurtwinkel drie jaar bestaat.

Op zaterdag 11 april  veranderde de kerk In de Buurtwinkel winkel in een bijenkorf waar mensen in en uitliepen. In  ’t Centrum was het een drukte van jewelste met livemuziek van Conny Boon, een diskjockey Ive en een groots op gezette mode show.  het binnenplein was veranderd in stadsmarkt met rad van fortuin, rommelmarkt, een springkussen en nog veel meer. Kleding, hapjes, drankjes en nog veel, veel en veel meer.

Bij de openingsspeech van deze feestdag werd de initiatiefneemster en coördinator Maaike van Oosterom in het zonnetje gezet met al de vrijwilligers. Verder werd uitgebreid stilgestaan bij het doel van de Kerk In de Buurtwinkel. ‘Met elkaar, voor elkaar’. Het is de geschiedenis van het pand waarin de KIDB winkel is gevestigd. Ruim vierhonderd jaar geleden kregen de weeskinderen in het oude weeshuis van Woerden al kleding en dekens vanuit de ‘welgestelden’ van de stad. Een ook vandaag brengen veel mensen hun goede, schone en soms zelf nog bijna nieuwe kleding, schoenen, hoeden en tassen naar de KIDB winkel waar ze een nieuwe bestemming vinden. Soms achter de schermen naar mensen die het heel, heel hard nodig hebben. Soms gewoon naar mensen die houden van ‘vintage’.

Met de opbrengst worden tal van goede doelen gesteund in en rondom het weeshuis. Zo is het meubilair en de nieuwe vloer van ’t Centrum Inloophuis betaald vanuit de opbrengst van de winkel en recent ook de inrichting van een kampertrainingscentrum (KTC) voor jongeren in de Achterstraat. Dank voor alle vrijwilligers, sponsors en klanten die in de afgelopen jaren de KIDB winkel tot zo’n succes gemaakt hebben.

Wilt u nog even nagenieten? Kijk naar de foto’s met een korte impressie van de dag…