Kerstlunch nieuwe traditie

Er is een  nieuwe traditie ‘ geboren’. Kerstlunch in ’t Centrum. Een fantastisch samenzijn dat niet alleen gezellig was maar veel meer. De beslissing om dit tot een jaarlijkse traditie te maken was niet moeilijk.

Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn. Maar Kerst is veel meer. De afgelopen eeuwen hebben christenen tijdens de kerstdagen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Voor christenen is Kerst het feest van de komst van Jezus naar onze aarde.

geboorte-van-jezus

Ook tijdens de Kerstlunch stonden we erbij still op een gezellige en laagdrempelige manier.

Voor christenen betekent Kerst de komt van Christus. Hij was de langverwachte Messias en redder. De diepste betekenis van Kerst is dat God zelf de moeite nam om als mens naar deze aarde te komen. God koos deze manier om de mensheid te redden van zonde en onrechtvaardigheid. Wanneer we naar het leven van Jezus kijken zien we dit ook juist terug. Jezus treedt in woorden en daden op tegen de onrechtvaardigheid die er in de samenleving aanwezig is. Daarnaast keek Hij juist wel om naar mensen aan de rand van de samenleving.
De ultieme manier waarop Hij de overwinning op zonde en onrechtvaardigheid haalde was zijn dood aan het kruis. Kerst is het feest van het Licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. In een vaak zo donkere wereld brengt Hij licht.

Wilt u een beetje meegenieten van onze eerste Kerstlunch in de geschiedenis van ’t Centrum Inloophuis; Kijk dan maar mee naar de foto’s: