Lucas de Jong Olympisch goud tijdens Special Olympics Liechtenstein

Lucas Olympisch goud

Onze Lucas wint Olympisch goud  slalom skien in Liechtenstein. De slalom is een soort race in het alpineskiën. Het is een wedstrijd op tijd, waarbij de skiër een door poortjes verzwaard parcours moet afleggen. Alleen toppers met hoge technische skivaardigheid en een goed ontwikkeld reactievermogen kunnen hieraan meedoen.

Vorige week vertrok Lucas de Jong met skies en uitrusting naar Liechtenstein voor de Special Olympics Winter Games en vertegenwoordigde hij ons land.

Langlaufers en de alpinskiërs uit de hele wereld werkten hun laatste trainingen af onder een stralende zon. Na de openingsceremonie begon het echte werk. De atleten waren er  klaar voor en Lucas was in top conditie.

De weersvoorspellingen gaven minder zon op en kans op sneeuw. Aan de voorspellingen voor de medailles durfde niemand zicht te wagen maar Lucas was er klaar voor.

Na een aantal geweldige maar zware wedstrijden kwam Lucas uit de bus als winnaar van de slalom. Wow een Olympisch kampioen in ons midden. Wat zijn we trots op onze Lucas.

Lucas Olympische medaile

Lucas Olympisch kampioen