Het verhaal van de Beer

Elize Burger

Elize Burger

Verhaal geschreven door Elize Burger (onze super stagiaire)

In een groot bos leven veel dieren. Veel verschillende soorten dieren. Ze leven niet allemaal door elkaar, nee, ze leven soort bij soort. De paarden gaan om met de paarden, de honden gaan om met de honden en de musjes gaan om met de musjes. Als een paard en een hond elkaar tegen komen bij de vijver om te zwemmen, kijken ze elkaar vreemd aan en proberen ze elkaar zo goed mogelijk te vermijden. Ze zullen het niet zo snel hardop zeggen, maar anders zijn is niet oké. Op één plek na…

In een verlaten hol hebben een aantal dieren het gezellig gemaakt. Je moet even zoeken om de plek te vinden, eigenlijk moet je het van iemand gehoord hebben als je wil weten hoe je er moet komen. Maar als je het eenmaal gevonden heb, wil je er nooit meer weg. Het bijzondere aan het hol is dat alle soorten dieren daar bij elkaar zit. Ze accepteren elkaar, ook al zijn ze anders. Er zijn muizen, paarden, vogels, schapen en nog veel meer soorten dieren. En… Er is ook een beer. Een lieve, grappige, grote, bruine beer.

Die beer is één van de bijzonderste dieren van het hol. Hij straalt warmte en gezelligheid uit. Je ziet dat de andere dieren van hem houden, ze zijn graag bij de beer in de buurt. Eerst leek het alsof de beer gewoon van het hol hield, dat hij het een fijne plek vond en er daarom zo graag was. Totdat de beer op een keer zijn winterslaap hield. Er was een plek in het hol die leeg was, de plek van de beer. Hoewel het nog steeds gezellig was, met alle dieren in het hol, merkte je dat er wat miste. De beer. Zijn warmte en gezelligheid geven een extra tintje aan het hol. Dat was te merken toen de beer wakker was uit zijn winterslaap.

bearHet was weer compleet, daar in dat hol. De beer hield niet alleen van het hol, maar het hol hield van beer. Het hol was pas echt het gezellige hol, als de beer er ook was. Of hij nou gezellig mee deed met de andere dieren of gewoon in een hoekje stilletjes zat te genieten, de grote bruine beer en het hol, die twee dingen horen samen. En die combinatie maakt dat de beer en het hol super gezellig zijn.