Werkbezoek bestuur koffiebranderij

De koffiebranderij komt steeds dichterbij. Als alles volgens plan verloopt wordt de koffiebranderij na de zomervakantie geopend.

Een aantal bestuursleden van stichting de Meerpaal ging daarom op bezoek bij een vergelijkbaar initiatief in Den Haag bij koffiebranderij BOON. Het is een kleine winkel en specialty coffee branderij in het gezellige Hofkwartier van Den Haag. De geur van vers gebrande koffie komt je tegemoet als je de Prinsestraat inloopt. In de winkel staat een stoere Giesen W6 koffiebrander waar s’ochtends de koffiebonen in worden geroosterd. De eigenaresse Lianne gaf ons onder het genot van een bak eigen koffie een rondleiding en uitleg over de koffiebrander en de Barista.

Het werkbezoek gaf een mooie indruk over hoe het er ongeveer uit zal gaan zien als we een koffiebrander in ons Weeshuis Woerden gaan plaatsen. In de komende maanden zullen de laatste gesprekken gevoerd worden met de brandweer en zal gekeken worden waar de koffie brander precies geplaatst gaat worden. De fondswerving draait op volle toeren en zo zijn we weer een stap dichterbij de opening.

Kijk hieronder naar een impressie van het werkbezoek bij koffiebranderij BOON