Verrassing.. Groep 6 Willem Alexanderschool Woerden op bezoek

Tot onze verrassing werd ik afgelopen dinsdag gebeld of het mogelijk was om kerstkaarten te ontvangen. Groep 6 van de Willem Alexanderschool in Woerden had samen met haar Juf bedacht dat het goed was om eens iets voor een ander te doen. Iemand te verrassen die dat misschien wel eens goed nodig kan hebben. En toen hadden ze aan ons gedacht. Aan het Leger des heils. Vanmiddag mocht ik de kinderen met de kerstkaarten ontvangen. Ook mocht ik ze een rondleiding geven door het weeshuis.

De kinderen waren erg enthousiast en stelden veel vragen. Ze keken hun ogen uit bij wat er allemaal binnen het weeshuis gebeurde. Eerst de weeskinderen, toen de Franse soldaten, het eerste bejaardentehuis en nu de maaltijden die 4 keer in de week geserveerd worden, de koffiebranderij die beginnende is, de 2e hands kleding winkel, de aardappels die geschild werden, de bedden in de kelder. Alles maakte hun even enthousiast. Dat maakte het vertellen erover ook erg leuk.

De kerstkaarten werden overhandigd en afgesproken werd dat de kinderen bij een voorleesmiddag uitgenodigd werden. Tegen de kinderen en de leraren van de Willen Alexanderschool, maar ook andere scholen in Woerden zeg ik: ” Welkom in Inloophuis ’t Centrum! ”