Koffie aan de muur

Niet iedereen heeft elke dag een volle portemonnee op zak. Daarom introduceren we vanaf vrijdag 4 januari 2019 tijdens de nieuwjaarsreceptie “Koffie aan de muur”.

Sommige mensen noemen het uitgestelde koffie en anderen koffie aan de muur of koffie van de muur. De traditie van caffè sospeso is begonnen in Napels, waar iemand die geluk had ervaren twee bakken koffie betaalde en er maar één opdronk. Die andere koffie werd gereserveerd voor een persoon die even wat minder geld in zijn portemonnee had en op een later tijdstip zou binnenkomen. Al snel werd het een traditie waarbij welvarende mensen er een gewoonte van maakten om de minder bedeelden in de maatschappij ook een kop koffie te geven. Volgens sommige bronnen is het concept uitgestelde koffie zelfs al meer dan 100 jaar oud.

Bij ons is het simpel en wij noemen het ‘Koffie aan de muur’. Als voorbeeld gaat dat zo. Twee dames komen bij ons binnen en bestellen twee koffie en één koffie voor aan de muur. Ze drinken allebei een kop koffie en hangen een bonnetje aan het grote dienblad aan de muur. Even later komt er iemand binnen die op dat moment even krap bij kas zit. Hij kijkt naar het dienblad aan de muur en ziet dat er verschillende bonnetjes hangen. Cappuccino, Americano en gewone Filter koffie. Hij pakt er één vanaf en besteld een heerlijke cappuccino en levert de bon in bij de bar.

Koffie aan de muur wordt dus afgerekend door de ene klant en de volgende klant kan een koffie van de muur bestellen. Eenvoudiger kan het niet en leuker ook niet. Kom langs en probeer het uit.