Een echte Rembrandt in het Inloophuis??

We kregen het schilderij vanuit een nalatenschap. De terugkeer van de verloren zoon is een schilderij van de hand van Rembrandt van Rijn. Hij schilderde het in circa 1668.

Met dit schilderij vertelde Rembrandt het verhaal van de verloren zoon uit het Nieuwe Testament. Op het op linnen geschilderde kunstwerk zien we een geknielde jongeman, die omhelsd wordt door een oudere man, zijn vader. Rechts zijn drie mannen afgebeeld, die in stilte toekijken. De staande man rechts is de broer van de verloren zoon.

Ons schilderij is een prachtige replica geschilderd  in 1984 door de inmiddels overleden kunstschilder K. Roman uit Leiden. Bijna niet te onderscheiden van de echte Rembrandt. Een schilderij met een prachtig verhaal dat nu te bezichtigen is in het Inloophuis.