Unieke vlag wapperde aan het weeshuis tijdens regenboogweek

In de regenboogweek van 6 oktober wapperde er aan de voor en achterkant van het weeshuis een unieke prachtig vlag.

Vlag Weeshuis Woerden tijdens regenboogweek 2019

Deze vlag geeft aan dat je veilig jezelf kan en mag zijn binnen ons Weeshuis Woerden, de kerk, school of samenleving.

In de vlag zijn er drie figuren te zien, deze symboliseren de gemeenschap. De vlag laat ook de verbinding zien tussen deze figuren die allemaal anders zijn. Met deze verbinding, waarin een ieder geaccepteerd wordt ondanks de verschillen, wordt er samen een eenheid gecreëerd en niemand buitengesloten. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zijn ware gezicht kan laten zien, zijn eigen identiteit kan uitten, bij ons in het Weeshuis Woerden, in de kerk, op het sportveld of waar dan ook in de samenleving. Om die reden is het een goed teken om deze vlag een week lang aan het weeshuis te laten wapperen.

Met deze nieuwe vlag wordt niemand buitengesloten, we vergroten met deze vlag alleen de mogelijkheid om zich te kunnen uitten vóór acceptatie te zijn voor ieder individu.

Deze nieuwe vlag werd ontwikkelt door het Platform Dordtse Kerken.