NAHder KRING in het Weeshuis

Elke maandagmiddag is de NAHder Kring te vinden in het Weeshuis Woerden

Niet-aangeboren hersenletsel NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel, dat wil zeggen beschadiging van het hersenweefsel door een hersenaandoening die op enig moment na de geboorte is ontstaan. Kenmerkend voor niet-aangeboren hersenletsel is de breuk in de levenslijn: het leven vóór en na het letsel verschilt essentieel. Hersenletsel kan veroorzaakt worden door zowel interne als externe krachten. Een voorbeeld van een interne kracht is een hersenbloeding, een voorbeeld van een externe kracht is een ongeval. Het hersenletsel heeft tot gevolg dat de persoon zijn bestaande situatie moet aanpassen aan de veranderende mogelijkheden, waardoor er sprake is van een leven vóór het hersenletsel en een leven na het hersenletsel. De beperkingen als gevolg van het letsel kunnen per persoon verschillen. Men kan o.a. te maken krijgen met extreme vermoeidheid, concentratiestoornissen, een lager tempo van informatieverwerking, geheugenstoornissen, initiatiefverlies, halfzijdige verlamming, slechter zicht en woordvindingsproblemen. Deze beperkingen belemmeren veelal de deelname aan reguliere arbeid en het maatschappelijk leven.

Ontmoeting met lotgenoten Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel bestaat de mogelijkheid om één of meerdere dagdelen per week gebruik te maken van de NaHderkring. De NaHderkring is een kleine, plaatselijke activiteitengroep waar mensen in hun eigen tempo zelfgekozen activiteiten kunnen ondernemen. De activiteiten variëren van allerlei creatieve werkstukken maken tot computeractiviteiten en worden afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Centraal staat echter de ontmoeting met lotgenoten. Het uitwisselen van ervaringen is een belangrijk aspect van de NaHderkring. Cliënten beschouwen de bijeenkomsten als zinvol en plezierig. Uitspraken als “hier hoef ik niet op mijn tenen te lopen” of “hier kan ik mijn eigen tempo volgen” worden regelmatig geuit. Locaties Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie geïnteresseerd zijn geraakt in de NaHderkring of denken dat het misschien iets is voor iemand die u kent neem dan gerust even contact met ons op.

NAHder KRING Woerden
Bezoekadres
Havenstraat 6   3441 BJ Woerden
(de ingang ligt aan de Hogewoerd)

PostadresBoogh Activiteiten Harmelen
Hendriklaan 7 3481 VR Harmelen
Telefoon
0348 44 30 65

Websitewww.boogh.nl
E-mail
ac.harmelen@boogh.nl

OpenstellingMaandagmiddag
Routebeschrijving
Routebeschrijving NaHderkring Woerden

BijzonderhedenDe NaHderkring bevindt zich in een historisch pand met een rijk verleden. De ruimte waar de activiteiten gegeven worden grenst aan een grote binnenplaats. Met mooi weer hebben we een geweldig privé-terras tot onze beschikking. Al naar gelang van de wens van de deelnemers zijn vele activiteiten mogelijk, zoals o.a. mozaïek, schilderen, naaien en gezelschapspelletjes.

Centrale liggingHet pand bevindt zich in het hart van Woerden en is slechts enkele meters verwijderd van het oude stadhuis en de Petruskerk. Wij bevinden ons slechts op 10  à 15 minuten lopen afstand van het treinstation Woerden. 50 meter van ons vandaan bevindt zich een grote ondergrondse parkeergarage. In het pand zijn ook een inloophuis, een 2e hands keldingwinkel en een opvang gehuisvest.