Helpen

Helpen in de Meerpaal? 
We kunnen altijd hulp gebruiken. We zoeken permanent vrijwilligers. We zoeken permanent bedrijven of particulieren die ons werk willen sponsoren. Kortom als u wilt helpen dan kan dat op veel manieren. Ons motto is ook hier Met elkaar, voor elkaar.

Helpen als vrijwilliger? Een vrijwilliger in de Meerpaal is iemand die om mensen geeft en die z’n mouwen graqag op wil stropen. Onze vrijwilliger houdt van de verschillen tussen mensen, respecteert de eigenheid van onze gasten en is nauw betrokken bij het reilen en zeilen van alle activiteiten van de Meerpaal. Onze vrijwilligers zijn herkenbaar aan het feit dat ze oog hebben voor hun medemens vanuit allerlei invalshoeken. Het gaat daarbij om zaken zoals een luisterend oor, een vriendelijke blik, een schouderklop en een opbeurend woord. Onze vrijwilligers zijn mensen die een gesprek aangaan met de gasten en bezoekers om ze te laten merken dat ze er mogen zijn. Onze vrijwilligers zien wat er gedaan kan worden op organisatorisch, relationeel of praktisch vlak en zijn herkenbaar aan het feit dat ze graag de handen uit de mouwen steken. Omdat we geloven in verschillende kwaliteiten en capaciteiten van zowel gasten als vrijwilligers kennen we vier profielen vrijwilligers:

  1. de Kerk In De Buurtwinkel         vrijwilliger
  2. de uitvoerend/klussen                vrijwilliger
  3. de stagiaire                                   vrijwilliger

Een potentiële vrijwilliger…. krijgt een intakegesprek met één van de coördinatoren. Tijdens dat gesprek wordt informatie uitgewisseld en de mogelijkheden als vrijwilliger. Omdat we geloven dat ieder mens zijn of haar eigen kwaliteiten, talenten en bediening heeft zoeken we gezamenlijk naar een passende rol. Hierop volgt het proefdraaien voor een periode van twee maanden waarna een beslissing wordt genomen over de inzet als vrijwilliger.

Voor meer informatie…… kunt u contact opnemen met het beheerdersechtpaar
Corrie en John Tamerus, bereikbaar op telefoon 0348-419657of e-mail meerpaal@weeshuiswoerden.nl

Volg ons ook op facebook: http://www.facebook.com/pages/De-Meerpaal/333778593393977