Verhalen

Als de muren konden spreken..

De opbrengst (auteursfee) van dit boek, vol verhalen over de geschiedenis van het weeshuis, gaat naar stichting de Meerpaal. Reden genoeg dus om dit leuke boekje te kopen. Verkrijgbaar bij boekhandel de Hoeksteen tegenover ons Weeshuis Woerden.

Als de muren konden spreken John TamerusAls de muren konden spreken…..
Aantal pagina’s: 132
ISBN: 9789048442911
Verkoopprijs: € 15,95
Verschijningsdatum: 6 december 2017

Al vijftien jaar wonen Corrie en John Tamerus als moderne binnenmoeder en binnenvader in het ruim vierhonderd jaar oude Weeshuis Woerden. Een pand met een rijke en turbulente geschiedenis. Vanaf de eerste dag dat ze er woonden kreeg John de vraag om wat te vertellen over het pand en alles wat zich daar had afgespeeld.

Samen met vrijwilliger Janet vertelde hij onderden keren vertelde hij de verhalen over de weeskinderen. Over de binnenvaders en binnenmoeders. Over een wonderkind die visioenen van een engel kreeg en uiteindelijk met een schip van de West-Indische Compagnie op de rotsen sloeg voor de kust van Wales. Over de pest die in korte tijd twaalf weeskinderen het leven kosten en over een binnenvader die onthoofd werd. Allemaal sterke en ook spannende verhalen.

Na 15 jaar besloot John deze populaire en zelfs humoristische versie over de geschiedenis van het weeshuis te schrijven. 400 jaar avonturen en gebeurtenissen met een knipoog naar de geschiedenis en als eerbetoon aan alle weeskinderen, de vele binnenvader en binnenmoeders en de oude regenten. Maar ook een ode aan de huidige bestuurders, de bewoners, de talloze bezoekers en vele vrijwilligers die er tot op de dag van vandaag mensen opvangen en helpen.

Een boek dat geen minuut verveeld en de lezer met een glimlach aan het denken zet. Met de mouwen opgestroopt, de bijbel op tafel en de handen gevouwen ruim vierhonderd jaar meegroeien met de maatschappelijke problemen in de stad.