Stagiaires naar Jongerencafé Kijk op You Tube

NOW jongerencafe op You Tube http://www.youtube.com/watch?v=hrL-W19OYic

Veel van onze stagiaires zullen steeds vaker gaan helpen in het nieuwe jongerencafé aan de Boerendijk 32 in Woerden. Er werden de laatste tijd veel stagiaires aangenomen om warm te lopen voor deze nieuwe klus. Soms was het in het inloophuis zelfs een beetje te druk en daarvoor onze excuses. In de komende tijd zal een groot deel van de stagiaires aan de slag gaan in het NOW jongerencafé.

Op vrijdag 28 maart is het NOW jongeren café geopend. Een nieuw chill-, cyber- en gamecafé in de Badkuip aan de Boerendijk in Woerden, bestierd door jongeren voor jongeren.

Fred van't Wout SPWInitiatiefnemer en vrijwilliger in ’t Centrum Fred van’t Wout maakte de deal om samen met YMCA Woerden een jongerencafé te starten. ‘Het was aanvankelijk niet echt onze bedoeling om een jongerenkroeg te starten maar wel een plek te creëren voor jongeren van jongeren. In samenwerking met de YMCA Woerden was snel duidelijk dat er behoefte is aan een gezellig jongerencafé in de regio’.

Behalve de café-ruimte zelf, is er een nog een apart cyber café en een apart game en chill cafe gecreëerd. Fred, die zijn studie voor sociaal pedagogisch werker bijna heeft afgerond is de grote motor achter de verbouwingen geweest. In het Chill en Game café hebben de jongeren zelf een graffiti muur gemaakt. De naam van het nieuwbakken etablissement is evenals het logo een beetje afgekeken van onze Amerikaanse vrienden. Now is een woordspeling die afkomstig is van de term ‘Not of this World’. We zijn een beetje anders en we doen een beetje anders dan de rest van de wereld. Aan de ene kant zijn we een echt jongerencafé waar je als jongere gewoon wilt zijn, lekker chillen, snacken, gamen en wat drinken. Aan de andere kant zijn we een jongerencafé met oog voor jongeren. Zaken als huiswerkbegeleiding en het toe leiden naar werk worden geregeld voor degene die behoefte aan heeft.

Ook op muzikaal vlak wil het NOW jongerencafé het verschil maken. ‘We gaan niet gewoon de radio opzetten of doorsnee saaie cafémuziek draaien’, zegt Fred. ‘Onze voorkeur gaat vooral uit naar positieve moderne muziek met Disk Jockeys uit de eigen wereld van de jongeren. We hebben er de spullen voor staan en af en toe gaan we ook concertjes organiseren.

Openingstijden
Het NOW jongeren café is geopend op vrijdag 28 maart en is vanaf dat moment zal de deur elke woensdag en vrijdag vanaf 15.00 uur geopend zijn. Tot hoe laat dat hang af van de sfeer. Is het gezellig dan blijven we natuurlijk langer open. Binnen een jaar willen we van maandag tot en met zaterdag open zijn van 15.00 tot 21.00 uur.. 

Wat? NOW Jongeren café
Wanneer? Elke woensdag en vrijdag van 15.00 uur tot ……
Waar? Boerendijk 32, Woerden.
Website: www.ymca-woerden.nl
You Tube: 
http://www.youtube.com/watch?v=hrL-W19OYic

YMCA Woerden NOW jongerencafe