Werkbezoek LDH-ReSahre Barendrecht en Rotterdam

Met een groep van de medewerkers van de Kerk in de buurtwinkel zijn we afgelopen donderdag door de storm naar Barendrecht gereden. Hier hebben we een uitgebreide rondleiding bij het uitzoekcentrum van ReShare Barendrecht gekregen. Helaas kwam er net geen kleding binnen op de band, vanwege de slechte weersomstandigheden. De coordinator, Robert Tabbernee, vertelde ons alles wat we wilden weten over de afdeling. Zijn taak is om zoveel mogelijk ‘volume’ textiel te verzamelen in Barendrecht. Ze werken samen met de gemeente Rotterdam en omstreken. De kleding wordt opgehaald bij de verschillende containers, komt in het uitzoekcentrum in Barendrecht en wordt daar via de lopende band gescheiden en uitgeselecteerd. De textiel heeft verschillende bestemmingen. Zo bevoorraden ze winkels, gaat er kleding naar het buitenland bv. polen of tjechie. Maken ze tassen en dekens van vezels, jassen van oude defensie kleding, schorten van spijkermateriaal en ook kussenhoezen. Na een ‘picknick-lunch’ hebben we een ReShare winkel in Rotterdam centrum bezocht. We hebben kleding gekocht en ideen opgedaan voor onze eigen winkel. Al met al een inspirerende dag. Over kleding hergebruik kun je namelijk blijven praten! Bedankt voor de gezelligheid dames en het vertrouwen in een leuke dag!