Gezond eten met Dick Staal

Een bekende uitdrukking is: “je bent wat je eet”. Nou is dat misschien wel wat kort door de bocht, immers je genen bepalen voor een heel belangrijk deel je algehele gezondheid. Maar één ding is zeker met de keuze die we iedere dag weer maken over wat te eten beïnvloeden we onze gezondheid.

De Landbouw Universiteit Wageningen weet ons te melden dat sommige voedingsmiddelen ons slimmer en vrolijker kunnen maken. Ook zijn er voedingsproducten die ons weren tegen somberheid of zorgen voor extra fitheid. Ook in dit onderzoek werd weer duidelijk dat groente, die we zelf kweken heel gezond is.

Redenen genoeg dus om in de vakantie periode eens goed te kijken waar een belangrijk deel van ons eten in ’t Centrum nu eigenlijk vandaan komt. We kregen een rondleiding op de groentetuin van Dick Staal.Volgens Meester tuinder Dick Staal is het zo klaar als een klontje. Het is een gezonde hobby die zorgt voor lichaamsbeweging, sociale contacten en bovenal lekker en heel gezond eten. Dat kan ook bijna niet anders want:

  • De volkstuin van Dick heeft gezonde grond, zonder allerlei gifstoffen en kunstmest;
  • De groente die door Dick gekweekt wordt groeit langzaam en wordt niet opgejaagd;
  • De groente en het fruit uit zijn eigen volkstuin of moestuin wordt niet bespoten
  • Dick behandelt de planten met liefde, het is zijn en ons eten en geen productieplant die zoveel mogelijk geld moet opbrengen.

Zelf een rondleiding over de tuin van Dick Staal? Kijk hieronder en geniet van al het mooie, lekker en gezonde eten.