Heel veel vragen over ons corona beleid

We krijgen de laatste weken heel veel vragen over ons corona beleid. Daarom voor iedereen nog even op een rijtje wat we met onze besturen en onze partner het Leger de Heils hebben afgesproken:

U bent zelf positief getest?

U moet volgens de richtlijnen van het RIVM thuis in isolatie uitzieken, omdat u besmettelijk kunt zijn voor anderen. Ook uw huisgenoten moeten thuisblijven, omdat zij misschien door u besmet zijn geraakt. Zo voorkomen zij dat zij anderen besmetten. 

U mag weer uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen geleden is dat u ziek werd. 

U bent dus weer welkome als coördinator, deelnemer, vrijwilliger, klant, bezoeker als u zich aan deze regels houdt.

Bij twijfel over uw klachten (koorts verkoudheid, hoesten) vragen we u om een test te doen voordat u weer bij ons binnen komt. 

U heeft contact gehad met iemand die positief getest is?

Als we weten dat onze bezoekers, vrijwilligers of coördinatoren contact hebben gehad met iemand die positief getest is op het Corona virus dan kijken we conform de regels van het RIVM en de GGD eerst of er sprake is geweest van nauw contact.

Hieronder verstaan we dat je langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand contact gehad hebt met degene die positief getest is.

  1. Als er sprake is van zo’n nauw contact dan is het onze beleidslijn dat diegene thuis in quarantaine blijft (en dus niet in het weeshuis of de koffiebar komt) tot en met 10 dagen na het laatste contact met de positief geteste persoon. 
  2. Als er sprake is geweest van vluchtig contact dan adviseren we degene om extra goed op zijn of haar gezondheid te letten gedurende tien dagen en zo terughoudend en voorzichtig als mogelijk te zijn voor wat betreft bezoek aan het Weeshuis.

Bij twijfel over uw klachten (koorts verkoudheid, hoesten) vragen we u om een test te doen voordat u weer bij ons binnen komt.

U heeft klachten die passen bij het coronavirus?

Indien je klachten ontwikkelt die passen bij COVID-19 zoals verkoudheidsklachten, (licht) hoesten, plotseling verlies van reuk/smaak, kortademigheid/benauwdheid en/of koorts dan adviseren we om direct telefonisch contact op te nemen met de GGD.

Bij twijfel over uw klachten (koorts verkoudheid, hoesten) vragen we u om een test te doen voordat u weer bij ons binnen komt.

Als u toch nog een specifiek vraag heeft kunt u altijd even bellen of mailen met onze coördinator Inloophuis Gabriël Schmidt, onze werkbegeleidster koffiebranderij en koffiebar Willianne de Jong of het beheerdersechtpaar Corrie en John Tamerus.