Wat gebeurt er allemaal in dat weeshuis Woerden?

We krijgen vaak de vraag wat er allemaal achter die voor en achterdeur van het weeshuis Woerden gebeurd. Welke organisaties gaan erachter schuil? Wat doen ze allemaal. Waarvoor kan ik bij jullie terecht?

Makkelijk gevraagd en soms toch nog wel ingewikkeld om het allemaal uit te leggen. De kern is dat we volgens de principes van de participatieladder proberen zoveel als mogelijk te helpen waar dat mogelijk is.

Participeren is voor iedereen anders. Voor de één is het ontsnappen aan armoede of zoeken naar een bed en kamer. Voor de anders is het een grote stap om mee te doen aan een maaltijd of een activiteit en iemand anders is misschien klaar voor vrijwilligerswerk of begeleiden naar werk. Dankzij de participatieladder kan iedereen zijn eigen niveau en zijn eigen persoonlijke ontwikkeling geholpen worden als hij dat wil. En het mooie is dat je op elke trede van de ladder gelukkig mag zijn maar als je het wil ook verder mag klimmen. Dat doen we met verschillende organisaties en veel vrijwilligers in het weeshuis Woerden. Met elkaar voor elkaar.