Johnny Boy

Johnny boy bij aankomstJohnny Boy

Op zijn verzoek en met zijn toestemming plaatsen we dit stukje en een paar foto’s.

Johnny Boy is 46 jaar oud en een echte moderne zwerver. Zijn moeder is overleden en verder heeft hij geen familie meer. Jaren geleden verloor hij een oog toen een verwarde man hem diverse keren stak met een mes . Een paar jaar geleden brak Johnny z’n heup op zo’n ongelukkig manier dat hij nu altijd in een rolstoel moet zitten.

Johnny Boy reist door het hele land en slaapt zomer en winter buiten.
Hij heeft meestal twee tassen bij zich met daarin al zijn papieren, Johnny boy geknipt en geschoren
zijn medicijnen en wat kleren. Door het leven op straat is het voor hem
natuurlijk niet makkelijk om zichzelf schoon en gezond te houden.

Rond kerst 2011 kwam hij langs. Naar ons toegestuurd vanuit de Katholieke kerk in Woerden.  Nu op 1e Pinksterdag  2012 was Johnny Boy de Petruskerk in Woerden binnengegaan. Iedereen zag wel dat hij toe was aan een goed maal, een lekkere douche en schone kleren. Hij werd langs gebracht door één van de diakenen, Ellen Verweij.

De metamorfose is telkens weer een lust voor het oog en belangrijker een ‘blessing’ voor mensen zoals Johnny Boy . Na een stevige uitsmijter, knippen, scheren, wassen en ‘nieuwe kleren
uit de Kerk In De Buurt- winkel is Johnny Boy weer een
nieuw mens. Johnny boy in de nieuwe kleren

Deze keer liep het echter  minder goed af. De slechte heup van Johnny Boy begaf het tijdens een bezoek aan het toilet. Nadat de HAP arts langsgeweest was moest hij opgenomen worden in het ziekenhuis.

Daarna  wordt het waarschijnlijk nog een poosje herstellen in de Meerzorg Utrecht (Leger des Heils). In de Meerpaal lukt het slapen en bijkomen niet
vanwege de vele trappen die Johnny Boy niet kan beklimmen.

De story van Johnny Boy . Eén van de vele gebeurtenissen en voorvallen die bijna dagelijks plaatsvinden in het 400 jaar oude weeshuis in Woerden.

Wilt u Johnny Boy een mailtje sturen?
Email naar  wwwjohnnyboy@gmail.com