Boottocht Nieuwkoopse plassen

Spanning alom vanwege het weer, gaat het regenen of onweren? Gaat de zon nog schijnen? Hoe kom ik bij Thijsteman? Dat waren de vragen die de meeste mensen bezighielden op de dag dat we ons boottochtje op de Nieuwkoopse plassen gepland hadden.

Natuurlijk was er regen, gelukkig geen onweer en iedereen kwam in een auto aan op zijn bestemming. 28 dappere mensen zijn gister mee geweest op deze boottocht georganiseerd door Kars, André en Maaike. André en Kars zijn beide vrijwilliger van Natuurmonumenten. Ze zijn heel erg begaan met de natuur en het behoud van de Nieuwkoopse plassen zoals ze nu zijn. De Nieuwkoopse plassen zijn ontstaan door de turfstekers. Op een van de eilanden is nagebootst hoe dat in zijn werk ging. Kars demonstreerde hoe het water uit de turf geperst werd. Je kunt zien dat de mannen veel plezier en veel lol hebben in het werk voor natuurmonumenten. Met veel enthousiasme vertellen ze over de planten en dieren die er leven. Dieren die wij nauwelijks opmerken. We genieten van de heerlijke maaltijd en gewoon van op het water zijn. We varen met een elektrische motor, want dat kan natuurlijk niet op benzine, wanneer je met een boot van natuurmonumenten vaart. Na een tocht door de weilanden en een heerlijke maaltijd komen we weer op open water. Wat een schitterend uitzicht. We varen weer richting Thijsteman en eenmaal aan wal wacht ons een nieuwe regenbui, maar gelukkig kunnen we schuilen in het restaurant. En komen de auto’s om ons weer op te halen. Mensen wat een fijne dag hebben we gehad. Jullie zijn allemaal toppers!