Kom langs of nodig iemand uit

Kom erbij!

21 September is wereld vrede dag, maar ook de eerste dag van de week tegen de eenzaamheid.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid is van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober dit jaar.

Door het hele land zijn tijdens de week tegen eenzaamheid Kom erbij-activiteiten waar deelnemers nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. Van gezamenlijk eten tot een groepswandeling; van een workshop over omgaan met eenzaamheid tot een cultureel uitstapje.

In het inloophuis zijn we elke week open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 in de ochtend tot 22.00 in de avond. Je bent welkom voor een kopje koffie, een lunch, een spel of een warme maaltijd. Ook zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kan doen.

Er is altijd wel wat te doen. Je kunt een drankje bestellen, meedoen aan een spelletje, een kijkje nemen in de winkel, of gewoon alleen een praatje maken. Kijk op deze website voor activiteiten.

Lees meer over de week tegen de eenzaamheid op:

https://www.samentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid

Nodig iemand uit voor een maaltijd of een kopje koffie bij het inloophuis, ga bij oma op bezoek, doe iets om iemand te helpen, iemand te zien, om iemand even uit de eenzaamheid te helpen.