Wie is de man achter de Kerstjam?

Dit jaar heeft de kerstjam de kerst niet gehaald. Al ver voor Sinterklaas weer vertrok richting Spanje was de Kerstjam al uitverkocht. Maar wie is toch de man achter die inmiddels beroemde en gewilde heerlijke potten kerstjam?

Onze Dick Staal. Hij is één van de ruim honderd vrijwilligers die er voor zorgen dat alles zo geweldig blijft reilen en zeilen in het Weeshuis Woerden. Hij is een man met een grote volkstuin waar voor een groot deel de verse groente voor het Inloophuis vandaan komt. Hij is een meester toetjes maker en één van onze super koks. Van oktober tot en met april is hij druk aan het snoeien en daarna verwerkt hij het fruit.

Hij maakte dit jaar zo’n 195 potten kerstjam waarvan hij een groot deel verkocht ten behoeve van Inloophuis ’t Centrum. Maar dit jaar haalde de potten kerstjam de kerst niet. Alles was binnen een paar dagen verkocht..

Dick Staal
Meester toetjes maker, kok, vrijwilliger en de man achter de heerlijke potten kers jam