Onze Meester Koffiebrander is gecertificeerd

“Het geheim van de excellente koffie uit onze branderij is de combinatie van de kwaliteit van de koffieboon en de kennis van de brander”

Vandaag kreeg Joshua Zwerus het welverdiende certificaat ‘Meester Koffiebrander’ uitgereikt door 5050 Coffee van het Leger des Heils en Koffiebranderij OverHoop. Na vijf maanden theorie, meekijken, trainen en zelf branden was het de 2e keer in onze geschiedenis dat dit certificaat werd uitgereikt.

De Meester Koffiebrander moet net zoals de koffieboer, de exporteur en de importeur de koffie kunnen lezen en testen. Kijken, ruiken en proefbranden zijn dan de eerste vaardigheden. Iedere koffie heeft een unieke smaak. Om de beste combinatie te vinden brengt hij koffies van verschillende herkomstlanden of soorten kundig samen. Dat noemen we mélanges maken. De kunst van de koffiebrander is om een vrijwel constante smaak en kwaliteit te kunnen blijven leveren.

Onze kersverse ‘Meester Koffiebrander’ heeft na vijf maanden leren en werken laten zien dat hij deze vaardigheden heeft met alles wat daar nog verder bij komt kijken.

Proficiat Joshua. We zijn trots op je!!