Vrijwilligers dag 2015

SDC15855We zijn trots op onze vrijwilligers. Heel trots! Maar hoe laat je dat nu zien. Men zegt wel eens dat er drie bouwstenen zijn voor een waardering naar vrijwilligers. Je moet ze  herkennen, erkennen en waarderen.

Het herkennen van onze vrijwilligers is niet moeilijk. Nagenoeg elke dag kun je ze vinden in of rond het oude weeshuis in Woerden. In ’t Centrum Inloophuis, in de Kerk in de Buurtwinkel, als koker, als verkoper in de winkel. als gastvrouw of gastheer of voor bijzondere klussen.

Vrijwilligers dag is de dag waarop we erkennen dat we niet zonder al die vrijwilligers kunnen en dat we ze enorm waarderen. Wilma Moorlag organiseerde deze succesvolle en originele dag met behulp van www.pinda-saus.nl (Nico van Asdonck). We proberen op zo’n dag alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Voor het bestuur en de coördinatoren de gelegenheid om al onze vrijwilligers te bedanken die zich ook dit jaar weer  zo belangeloos ingezet hebben.

Zonder hun inzet zou het nooit gelukt zijn om al die mensen te bereiken die het even niet in hun eentje redden, die even een arm om hun schouder nodig hebben, die even gewoon gezelligheid zoeken.

Wiens handen zijn dit??

Wiens handen zijn dit??

Dat onze vrijwilligers een snel lerend team zijn hebben ze bewezen tijdens de spoedcursus Djembé. De djembé is een vaastrommel die voornamelijk afkomstig is uit West Afrika, Mali, Guinee, Senegal en Ivoorkust.  Omdat djembés een geluid kunnen produceren dat kilometers verderop nog te horen is, werd deze trommel traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren. Ook tijdens de vrijwilligers dag heeft half Woerden en een aantal kleine dorpen rondom de stad onze vrijwilligers kunnen horen.

Gratis diner bon ’t Centrum winnen???
Raad als eerste wiens handen deze Djembé muzikaal bewerkt?
Mail je antwoord naar corrie@inloophuiswoerden.nl

Wilt u ook nog even meegenieten van alles wat er die dag is gepasseerd?