Wandelen met Antje

wandelenElke vrijdagmiddag is het voortaan wandelen met Antje.

Om twee uur verzamelen bij ’t Centrum Inloophuis en dan lekker een mooie wandeling van circa een half uur tot een uur. De duur en de tijd hangt af van het weer en de conditie van de deelnemers.

Wandelen is gezond, dat weten we allemaal. Wil je zeven reden hebben om te gaan wandelen?

1. Wandelen houdt je hart gezond
Wandelen zet het hart en de bloedsomloop in beweging en helpt ter preventie van hart- en bloedvat aandoeningen.

2. Wandelen geeft je zuurstof
Zuurstof is een van de belangrijkste voedingsbronnen voor ons lichaam. Frisse en verse lucht zuivert de longen.

3. Wandelen versoepelt je gewrichten
Tegenwoordig leiden veel mensen een ‘zittend’ bestaan. De boodschap is duidelijk: bewegen is essentieel, ook voor het lichaam. Slechts een halfuur per dag maakt al een wereld van verschil.

4. Wandelen houdt je brein jong
Dat wandelen goed is voor je hart, longen en spieren is vrij logisch. Maar wandelen doet meer met je lichaam. Het stimuleert ook de hersenactiviteit en gaat de mentale achteruitgang tegen.

5. Wandelen helpt tegen stress
Een wandeling is de ideale manier om je gedachten te verzetten. Als je piekert over iets of je bent op zoek naar inspiratie … ga wandelen! Het is de snelste en eenvoudigste manier om jezelf op andere gedachten te brengen.

6. Wandelen vormt je figuur
Toegegeven, wandelen is geen wondermiddel tegen overgewicht. Maar het is niet zo dat wandelen helemaal geen effect heeft op je figuur. Want wie regelmatig en gedurende langere periode wandelt, traint zo op een rustige manier verschillende spieren waarbij onderhuids vet verbrand wordt.

7. Wandelen is lief voor je lijf
Wie rustig wandelt met een paar comfortabele schoenen aan de voeten heeft bijzonder weinig kans om letsels op te lopen. Wandelen is immers een natuurlijke activiteit waarbij je geen spieren of gewrichten overbelast.

Kortom genoeg redenen voor iedereen om te komen wandelen met Antje. Elke vrijdagmiddag om 14.00 uur.